Ana Sayfa >  Para Müzesi > Para Müzesi Koleksiyonlar > Primitif Sikkeler

Primitif Sikkeler

KATANGA ÇAPRAZI   Şaba, Kongo’nun güneydoğusunda tarihi bir bölge olup, Swahili dilinde “bakır” anlamına gelmektedir. Bakır ve diğer madenler açısından zengin olan bölge 19. yüzyılda Avrupa’lı ülkelerin işgalinden önce bu madenleri işlemekteydi. 16. yüzyıldan ülke Belçika tarafından kolonize edilene kadar bakırdan üretilen ve takriben 600 gram ağırlığında ve 20 cm boyutundaki haç şeklindeki obje para olarak kullanıldı. 1 Katanga ile10 kg un satın alabilirken 15 çapraz ile genç bir hanım eş olarak alınabilmekteydi ….