Ana Sayfa >     Yayınlar

Adet

Osmanlı Sikkeleri Tarihi - Cilt 3

****  HEMEN TESLİM ****

“Osmanlı Sikkeleri Tarihi” isimli eserin 3. cildinde Sultan Selim II ve Sultan Murad III dönemi sikkeleri mercek altına alınmaktadır.

16. yüzyıl ortalarına gelindiğinde Osmanlı İmparatorluğu, kuruluşunu büyük bir başarı ile tamamlamış ve üç kıtaya yayılan bir imparatorluk haline gelmiş olmasına rağmen, sınırları dahilinde sürdürülebilir bir ekonomik yapı oluşturamamıştı. 1566 (H974) yılında Sultan Selim II tahta geçtiğinde sadece Anadolu'da değil,

Kitap içeriğine göz
atmak ister misiniz?

Rumeli vilayetlerinde de toplumun huzurunu bozan birçok sorunlar yaşanmaktaydı. Tüm bu sorunlara ilaveten 16. yüzyılın ikinci

yarısında doğuda ve batıda durmak bilmeyen savaşlarda yapılan harcamalar ekonomik daralmayı daha da çözülemez bir hale getirmekteydi. Devlet, akçenin değerini düşürerek çaresizlik içerisinde olduğunu ortaya koymaktaydı. Eserimizin 3. Cildinde bu şartlar altındaki İmparatorluğun darbettirdiği sikkeler incelenmektedir.
9 ciltte tamamlanacağı düşünülen eserin bu cildinde Sultan Selim II ve Sultan Murad III’ün

• 29 yıllık saltanatlarının yıllara gore kronolojik bilgileri
  • Sultanlar’ın saltanat döneminin önemli tarihi olayları
  • Sultan’a ait sikke bilgileri detayla verilmektedir,

Eserin bu cildinde Sultan Selim II ye ait 200, Sultan Murad III e ait 350 altın ve gümüş sikkenin resimlerine yer verilmiştir. Ayrıca bu dönemde sikke darbedilmiş olan 60 a yakın şehre ait bölgesel tarih anlatılmış ve bu şehirlerde darbedilen sikkelerin özellikleri incelenmiştir.

Eserin sonunda bölümünde ise Sultanlara ait sikke envanteri yer almaktadır.

Başlık Osmanlı Sikkeleri Tarihi - Cilt 3
Yazar Dr. Atom Damalı
Dil Türkçe ve İngilizce (aynı kitapta)
Sayfa Tümü renkli 380 sayfa