Ana Sayfa >     Yayınlar

Adet

Osmanlı Sikkeleri Tarihi - Cilt 2

****  HEMEN TESLİM ****

“Osmanlı Sikkeleri Tarihi” isimli eserin 2. cildinde Kanuni Sultan Süleyman dönemi sikkeleri mercek altına alınmaktadır.

Kitabımızın 1. cildi ile 2. cildi arasındaki temel fark; Osmanlı İmparatorluğu’nun kuruluş dönemindeki ilk 150 yılında içinde bulunduğu ekonomik yaşantının, daha ileri yıllarda imparatorluk yapısına geçmesi ile ortaya çıkan ekonomik yaşantısının farklılığını yansıtmasıdır.

Kitap içeriğine göz
atmak ister misiniz?

Yavuz Sultan Selim döneminde başlayan, ancak saltanatının çok kısa sürmüş olması nedeniyle tam olarak uygulanamayan para birimlerindeki farklılıklar Kanuni Sultan Süleyman döneminde tam belirgin hale gelmiştir. İşte bu nedenle Kanuni Sultan Süleyman sikkelerini anlatan kitabımızın 2. cildinde para düzenindeki tüm değişiklikler ve yenilikler göz önüne serilmiştir.

8 ciltte tamamlanacağı düşünülen eserin bu cildinde Muhteşem Kanuni Sultan Süleyman’ın

• 46 yıllık saltanatının yıllara gore kronolojik bilgileri
  • Sultan’ın saltanat döneminin önemli tarihi olayları
  • Sultan’a ait sikke bilgileri detayla verilmektedir,

Esrin bu cildinde Kanuni Sultan Süleyman devrinde darbedilmiş 700 altın ve gümüş sikkenin resimlerine yer verilmiştir. Ayrıca bu dönemde sikke darbedilmiş olan 63 şehre ait bölgesel tarih anlatılmış ve bu şehirlerde darbedilen sikkelerin özellikleri incelenmiştir.

Eserin sonunda bölümünde ise Muhteşem Süleyman’a ait sikke envanteri yer almaktadır.

Başlık Osmanlı Sikkeleri Tarihi - Cilt 2
Yazar Dr. Atom Damalı
Dil Türkçe ve İngilizce (aynı kitapta)
Sayfa Tümü renkli 380 sayfa
Yayıncı Nilüfer Damalı Eğitim, Kültür ve Çevre Vakfı
Boyut 210 x 297 cm
Cilt Şömizli sert kapak

8 CİLTLİK ÇALIŞMA YOLDA

Dr. Atom DamalI 30 yıldır tarihle ilgileniyor, Avrupa ve ABD`nin çeşitli müze ve üniversitelerinde sikkeler ve Osmanlı tarihi üzerine çalışmalar yapıyor. Şimdiye kadar yayınlanmış üç kitabı var: `150 Devlet, 1500 Sultan` adlı sikkeler üzerine bir çalışma, sosyal yardım pulları üzerine bir çalışma ve Osmanlı-Girit tarihi üzerine bir çalışma. Eylül ayında ise 8 ciltlik geniş bir çalışmanın ilk iki cildi yayınlanacak. Damalı 5-6 yıldır New York`taki Numismatic Society, İngiltere`deki British Museum, Almanya`daki Tubingen ve Jena üniversitelerinde Osmanlı paralarını inceliyor. Her sultanın değişik paralarını araştırıyor, resimleri, tarih ve ekonomi ile ilgili bağlantılarını ortaya çıkarıyor. Sekiz cildin tümü 3-4 yıl içinde tamamlanmış olacak.